Hvad laver du Camilla?

”Jeg står og venter på, at Bettina kommer for så skal vi ud og fodre dyrene. Det glæder jeg mig til for det er så hyggeligt at gå derude i stalden og kigge på dyrene og snakke om dem. Der er heller ikke så meget larm som indenfor.

Bettina siger, at hun ved hvad dyrene tænker og siger. Det synes jeg er sjovt og jeg vil gerne have hun skal fortælle mig det. Så griner vi, for hønsene er altså helt skøre nogen gange, især hanen når han galer, at alle hønsene skal stå op og komme i gang med at lægge æg til os. Jeg venter og venter i laaang tid på et æg og jeg bliver så glad når jeg får et. Så skal jeg passe på det ikke går i stykker for ægget er skrøbeligt. Det har jeg lært, for jeg tabte et en gang og så gik det i stykker med det samme, øv! Sidste gang fandt jeg også ud af, at høns har vinger, det vidste jeg slet ikke. Men så var der en høne som baskede med vingerne og der så jeg det. 

Nogle gange slagter vi en høne, det er lidt ulækkert, men også rigtig spændende at se hvad der er indeni hønen. Så laver vi suppe og tabeletter (tarteletter), mums.

Jeg glæder mig også til, at vi får kaninunger, de er bare så nuttede. Og fugleungerne ser godt nok sjove ud når de ingen dun og fjer har.

Det vigtigste at kigge efter i stalden er om dyrene har det godt, og Bettina siger, at det skal man se efter hver dag - og de skal også have mad og vand hver dag. Nogen gange er der også et dyr som dør, det er altså sørgeligt, så begraver vi det i haven.

Der skal også muges ud hos dyrene, det er hårdt arbejde og det lugter, men jeg har en lille skovl og hjælper. Og så til sidst hjælper jeg med at feje, så det kan se fint ud i stalden.

Nogle gange passer min mor og far og mig dyrene i weekenden, så kan jeg få alle æggene selv! Hvis det er dejligt vejr har vi madpakke med. Det er så hyggeligt. Jeg troede faktisk, at de voksne boede i Børnegården, men det gør de slet ikke!"

Publiceret 15-10-2019