Mange af Krummerne står klar ved lågen på gårdspladsen med rygsækken på ryggen og venter på at de sidste børn bliver klar til afgang.
”Må jeg gå forrest i dag Heidi?” Spørger Gilbert. ”Nej i dag har jeg lovet at Johanne og Line, at de må gå forrest”. Børnene går på fortovet hånd i hånd. Der kommer mange biler og lastbiler forbi, mens de går.
Johanne og Line stopper ved kantstenen, og ser om der kommer biler. Dennis siger: ”Nu må I gå over vejen”.
Ved skolen møder vi nogle af de tidligere Krummer, der nu går i 0. Klasse. Det er altid hyggeligt at møde dem. Skolebørnene følger os, og spørger hvor vi skal hen. ”I svømmehallen” siger Krummerne.
Da vi er ved svømmehallen bestemmer Dennis, hvem der går med ham i herreomklædningen og hvem der går med Heidi og Inge i dameomklædningen.
”Hvor skal jeg nu stille mine sko?” spørger Inge drillende. ”Her på gangen og du skal putte dine strømper i ” siger Sirid. Børnene elsker at fortælle de voksne hvordan, man skal gøre.
Alle er hurtige til at tage alt tøjet af, og lægger det i de små skabe i omklædningsrummet. Håndklædet hænges på skabslågen. ”Ind og tisse og så i bad!” siger Heidi. Det er lidt svært at komme i badedragten, efter man er vasket sig, når kroppen er våd, så børnene hjælper hinanden.
Heidi: ”Skal vi nu løbe ind i svømmehallen?” ”Nej!” råber alle børnene. ”Man SKAL gå, for ellers kan man falde og slå sig”.
Børnene springer i det lille bassin. ”Uhhh det er skide koldt!” griner Benjamin, mens han hopper rundt i vandet. Clara og Troels vil gerne have vinger på, så de får hjælp af livredderen.
Nogen af drengende bygger en kæmpe flydepram af alle de store plader. De leger, at hajerne er efter dem, så alle skal op på prammen.
Jes og Albert leger i et hjørne, de dykker til bunden efter de gule ringe, som er søorme.
”Inge! Skal vi hoppe 10, 20, 30?”råber en af pigerne. ”Ja, det kan vi godt!”
”10, 20, 30 ………100” næsten alle børn dykker helt under vandet. Lina prøver at dypper lidt af ansigtet. Inge: ”Flot Lina! Dit ansigt var under vandet”. Lina er glad, det er første gang hun har prøvet det i svømmehallen.
Skal vi lege fisker, fisker Dennis? Det vil Dennis gerne. De, der vil være med, hopper ned i den ene ende af bassinnet. Peter, der er fisker, stiller sig i den ene side af bassinnet og de øvrige børn stiller sig på en række i den anden side.
:l”Fisker, fiske hvor dybt er vandet?”l:  
Så dybt som op til månen
:lHvordan ska’ vi så komme over til digl:
I skal hoppe mens I snurrer rundt.
Inge spørger om der er nogen, der har lyst til at prøve at komme i det store kolde bassin. Det er der. Inge hopper i. Hun taget kun et barn i vandet af gangen. Uhhh det er koldt og man kan ikke nå bunden. Det er sjovt at prøve en tur – og så er det altid uden vinger og bælte. Så kan man prøve rigtig svømme uden at røre bunden. Det er godt at Inge står tæt på.

Publiceret 15-10-2019